Tarkistustehtävät

Tiedoston virustorjunta ja Suojattu selaus suojaavat tietokoneen reaaliaikaisesti, mutta suosittelemme, että tarkistat myös tietokoneesi säännöllisesti virusten ja muiden tietoturvauhkien varalta. Tietokoneen tarkistaminen on tarpeen, sillä se estää suojauskomponenteilta tunnistamatta jääneiden haittaohjelmien leviämisen.

Kaspersky-sovellus sisältää seuraavat kiinteästi asennetut tarkistustehtävät:

Tarkistustehtävän aikana sovellus havaitsee haitalliset objektit allekirjoitusanalyysin avulla. Allekirjoitusanalyysin lisäksi Kaspersky-sovellus käyttää heuristista analyysia sekä muita tarkistustekniikoita.

Käynnistä Täydellinen tarkistus- ja Pikatarkistus-tehtävät

Voit myös suorittaa Täydellinen tarkistus- tai Pikatarkistus-tehtävän My Kasperskyssa. Saat lisätietoja tietokoneen tarkistuksen suorittamisesta My Kasperskyssa My Kasperskyn tuesta.

Käynnistä mukautettu tarkistustehtävä

Pysäytä tarkistustehtävä

Voit ajoittaa Täydellinen tarkistus- tai Pikatarkistus-tehtävän.

Tarkistustehtävän ajoitus Tarkistus-ikkunasta

Tarkistustehtävän ajoitus Tarkistus-ikkunasta

Kun ulkoinen levy yhdistetään tietokoneeseen, Kaspersky-sovellus voi aloittaa levyn tarkistamisen automaattisesti, kysyä levyn tarkistamisesta tai olla tekemättä mitään. Voit valita yhden vaihtoehdon Ulkoisen levyn tarkistus -asetuksista.

Valitse toiminto, jonka Kaspersky-sovellus suorittaa, kun ulkoinen levy yhdistetään tietokoneeseen

Täydellinen tarkistus- ja Pikatarkistus-tehtävät sisältävät valmiiksi määritetyn tarkistuksen laajuuden. Täydellisen tarkistuksen aikana Kaspersky-sovellus tarkistaa tietokoneen muistin, käynnistysobjektit sekä kaikki sisäiset asemat. Pikatarkistuksen aikana sovellus tarkistaa tietokoneen muistin, käynnistysobjektit sekä järjestelmäkansiot. Voit vaihtaa Pikatarkistus-tehtävän tarkistuksen laajuuden.

Huomaa: voit vähentää tarkistusaikaa huomattavasti ohittamalla vain luettavan järjestelmälevyn tarkistamisen. Sovellus ei tarkista oletusarvoisesti vain luku -järjestelmälevyjä Pikatarkistus-tehtävän aikana. Levyt tarkistetaan, kun Täydellinen tarkistus -tehtävä suoritetaan.

Vain luku -järjestelmälevyn tarkistamisen ottaminen käyttöön ja poistaminen käytöstä

Lisää tiedosto tai kansio Pikatarkistus-tehtävän tarkistuksen laajuuteen tai poista laajuudesta

Lisää objekti oletusarvoisesta Pikatarkistus-listasta Pikatarkistus-tehtävän tarkistuksen laajuuteen

Poista käytöstä objektin suojaus Pikatarkistus-tehtävän tarkistuksen laajuudesta

Jos uhka havaitaan tiedostossa, sovellus näyttää ilmoituksen ja suorittaa määritetyn toimenpiteen objektille. Voit muuttaa objektin havaitsemisen jälkeen suoritettavaa toimintoa.

Voit valita toiminnon, jonka Kaspersky-sovellus suorittaa havaittuaan tartunnan saaneita tiedostoja

Ennen kuin Kaspersky-sovellus yrittää puhdistaa tai poistaa tartunnan saaneen tiedoston, se tallentaa tiedostosta varmuuskopion myöhempää palauttamista tai puhdistamista varten. Tiedoston kopio näkyy Karanteenissa. Voit yrittää puhdistaa tämän tiedoston myöhemmin käyttämällä päivitettyjä viruksentorjuntatietokantoja.

Tarkistustehtävien tuloksista ja kaikista havaituista objekteista tallennetaan tietoja raporttiin.

Huomaa: Jos virustarkistustehtävän aikana tapahtuu virheitä, aloita tehtävä uudestaan. Jos myös uusi tarkistuksen suoritusyritys johtaa virheisiin, ota yhteys Kasperskyn asiakaspalveluun.

Tarkistustehtäväraportin tarkasteleminen

Tietoa jokaisen käynnissä olevan tarkistustehtävän edistymisestä (prosenttiluku ja aikaa jäljellä) näytetään Tarkistus-ikkunassa.